Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ, ΚΑΘΩΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ, ΚΑΘΩΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

  • Τα κατασκευαστικά  projects του τομέα της φιλοξενίας της Αιγύπτου αγγίζουν σε αξία τα 8 δις $ το 2018.
  • Επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στο Κάιρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για την παρουσίαση της πρώτης εκδήλωσης του κατασκευαστικού τομέα από την BIG 5 στην χώρα της Βόρειας Αφρικής – την The Big 5 Construct Egypt.  

Ο κλάδος του τουρισμού της Αιγύπτου δέχτηκε μία πρωτοφανή τόνωση. Οι επισκέψεις των τουριστών αυξήθηκαν κατά 50% το 2017, και ο νεο-διορισμένος Υπουργός Τουρισμού, Rania Al-Mashat, προώθησε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που αναμένεται να ανανεώσει περαιτέρω τον κλάδο της φιλοξενίας της Αιγύπτου. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι, ως αποτέλεσμα, τα κέρδη θα είναι τεράστια στην κατασκευαστική βιομηχανία.

Καθώς η χώρα προετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό τουριστών, οι επενδύσεις σε νέα έργα φιλοξενίας στην Αίγυπτο ανέρχονται σε 7.9 δις $ το 2018.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη BNC Intelligence έρευνα, που εκδώθηκε από την The Big 5 Construct Egypt, την διεθνή εκδήλωση του τομέα των κατασκευών που προγραμματίστηκε για τον Σεπτέμβριο στο Κάιρο, σχεδόν το 60% των έργων βρίσκονται σε στάδιο ιδέας και σχεδιασμού.

“Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχει μία υγιής γραμμή παραγωγής νέων έργων φιλοξενίας, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σε μερικά μόλις χρόνια,” σχολιάζει η Josine Heijmans, Portfolio Event Director της The Big 5 Construct Egypt.

Η επέκταση του Four Seasons Resort αξίας 380 εκατομμυρίων $ θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018 στο Sharm El Sheikh, ενώ το παράκτιο Κυβερνείο του Matrouh αναπτύσσει ένα ξενοδοχείο-συγκρότημα διαμερισμάτων αξίας 270 εκατομμυρίων $, το Address Resort Marassi στο Sidi Abdul Rahman αξίας 150 εκατομμυρίων $ και την παραλία Agiba Beach, ένα έργο αξίας 135 εκατομμυρίων $.

Έχοντας την πρώτη θέση στη λίστα των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων, η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο  έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το αξίας 300 εκατομμυρίων $, Address Hotel στο Emaar Square Development σε λιγότερο από 2 χρόνια, ένα νέο Crown Plaza Hotel στο Arkan Plaza αξίας 300 εκατομμυρίων $ το 2021, και το SECON Nile Towers, μία επένδυση 131 εκατομμυρίων $ , μέχρι το τέλος του 2018.

Η Αλεξάνδρεια επίσης αναμένεται να φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας: η πρώτη φάση του City Stars Al Sahel αξίας 225 εκατομμυρίων $ στο  North Coast θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019, παράλληλα με την πρώτη φάση του Hayat Alex Park (αξίας 124 εκατομμυρίων $). 

“Μεγάλες πόλεις όπως το Κάιρο αναμένεται να προσφέρουν περίπου 17,500 δωμάτια επώνυμων ξενοδοχείων το ερχόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων των Fairmont Pyramids Hotel & Residences και Hilton Garden Inn στο Cairo Business Park,” αναφέρει η κα. Heijmans.

“Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες των επενδύσεων στον τουρισμό και στον κλάδο της φιλοξενίας, με σκοπό να επεκτείνει τις οικονομικές δραστηριότητες και να αυξήσει τα ποσοστά απασχόλησης. Αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες στον τομέα των κατασκευών, ευκαιρίες τις οποίες στοχεύουν και οι τοπικοί αλλά και οι διεθνείς επιχειρηματίες.”  

Σύμφωνα με τον Mohamed Atef, υπάλληλος του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων του Γερμανο-Αραβικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου, η χαρακτηριστική τουριστική δυνατότητα της Αιγύπτου είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες προσέλκυσης ξένων επενδυτών στην χώρα.

“Ο νέος νόμος περί επενδύσεων θα προσελκύσει τοπικές και ξένες επενδύσεις στην Αίγυπτο καθώς απελευθερώνει το σύστημα συναλλάγματος και υιοθετεί ένα συνολικό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας (VAT)” πρόσθεσε ο κος. Atef.  

Με φόντο, τα δρομολογημένα κατασκευαστικά έργα αξίας 363 δις $, το Κάιρο θα φιλοξενήσει την πρώτη έκθεση Big 5 Construct Egypt από τις 18 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αιγύπτου.

 “Υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον για τον κατασκευαστικό τομέα της Αιγύπτου αυτήν την περίοδο” επιβεβαιώνει η κα. Heijmans. “Μερικοί από τους πιο ισχυρούς κατασκευαστές και διανομείς δομικών προϊόντων και υλικών έχουν υπογράψει συμφωνία εταιρικής σχέσης  μαζί μας, συμπεριλαμβανομένων των Underwriters Laboratories (UL), the Saudi-based Al Bawani Company,  και των εταιρειών Egyptian Sphinx Glass, Ezzsteel και Al Amal.

“Η διεθνής συμμετοχή αναμένεται να είναι τεράστια στην Big 5 Construct Egypt 2018, και η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει έναν πολύ καλό χώρο και είναι ο επίσημος υποστηρικτής για αυτό το event,” προσθέτει η κα. Heijmans.

Ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες παγκοσμίως στην αγορά του εξοπλισμού της βιομηχανίας σκυροδέματος, ο Γερμανός Zenith Maschinenfabrik, θα συμμετάσχει επίσης ως εκθέτης στην «The Big 5 Construct Egypt». Σύμφωνα με τον Heiko Boes, τον CEO της εταιρείας, “η Αίγυπτος είναι εδώ και αρκετά χρόνια μια δυναμική και συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά για τον κατασκευαστικό κλάδο”.

“Έχουμε την εντύπωση ότι η νέα προτεινόμενη αιγυπτιακή πρωτεύουσα, η οποία προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί ως προς την πρώτη φάση της μεταξύ του 2020 και του 2022, έχει ήδη αυξήσει αρκετά τη ζήτηση για δομικά υλικά.”

“Οι κατασκευαστικές εταιρείες αναζητούν τώρα μοντέρνα μηχανήματα για να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα και είναι έτοιμες να επενδύσουν σε νέο εξοπλισμό. Η Αίγυπτος είναι μία πολύ σημαντική αγορά για εμάς, καθώς αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου,” ο κος. Boes προσθέτει.

Η έκθεση Big 5 Construct Egypt θα παρουσιάσει 6 τομείς προϊόντων: Plant Machinery and Vehicles (PMV), MEP Services, Building Interiors & Finishes, Building Envelope & Special Construction, Construction Tools & Building Materials, and Construction Technology & Innovation.

Εκθέτοντας χιλιάδες καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για την κατασκευή, η έκθεση θα συγκεντρώσει εκατοντάδες τοπικούς και ξένους προμηθευτές στον ίδιο χώρο. 

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια θα προγραμματιστούν επίσης στην έκθεση, όπου ειδικοί του κλάδου της βιομηχανίας θα παρουσιάσουν CPD-διαπιστευμένα εργαστήρια, πάνω στα πιο καυτά θέματα του τομέα των κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Big 5 Construct Egypt 2018 (18-21 Σεπτεμβρίου, Egypt International Exhibition Center) επισκεφθείτε το site: www.thebig5constructegypt.com. 

Όλη η έρευνα για την αγορά του τουρισμού και της φιλοξενίας της Αιγύτπου για το 2018 είναι διαθέσιμη εδώ: http://www.thebig5constructegypt.com/Industry-Report-PR-A

επικοινωνήστε μαζί μας
Jessica Scopacasa Public Relations Manager, dmg events Middle East, Asia & Africa
Jessica Scopacasa Public Relations Manager, dmg events Middle East, Asia & Africa
σχετικά με την The Big 5 Construct Egypt

Λίγα λόγια για την Big 5 Construct Egypt

18 - 21 Σεπτεμβρίου 2018, Egypt International Exhibition Center

Οργανώνεται από την dmg events Middle East, Asia and Africa, η Big 5 Construct Egypt είναι πιο πρόσφατη από την Big 5 στο Ντουμπάι, η μεγαλύτερη, με επιρροή και φημισμένο χαρτοφυλάκιο με εκδηλώσεις του κατασκευαστικού τομέα στην Μέση Ανατολή, Βόρεια και Ανατολική Αφρική.

Η Big 5 Construct Egypt προσφέρει σφαιρικές λύσεις για το Αιγυπτιακό κατασκευαστικό περιβάλλον, ενώνοντας τους ειδικούς της βιομηχανίας, αγοραστές και κατασκευαστές δομικών προϊόντων από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση χωρίζεται σε 6 βασικές κατηγορίες προϊόντων: Plant Machinery and Vehicles (PMV), MEP Services, Building Interiors & Finishes, Building Envelope & Special Construction, Construction Tools & Building Materials, και Construction Technology & Innovation.

Οι επισκέπτες μπορούν να ωφεληθούν από δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια στο show, όπου ειδικοί του κλάδου της βιομηχανίας θα παρουσιάσουν CPD-διαπιστευμένα workshops με τα τρέχοντα θέματα του κατασκευαστικού τομέα.

 

#Big5Egypt